Mobila Minotti - întruchiparea confortului

Mobila Minotti - întruchiparea confortului

În anul 2012 salonul SHOWROOM a devenit reprezentat exclusiv în Moldova al companiei italiene Minotti.

La momentul actual Minotti este una dintre cele mai renumite fabrici de mobilă din lume, iar «Made in Italy» – este fraza-cheie atunci când trebuie să descrii mobila Minotti. Compania a fost înfiinţată în urmă cu peste 60 de ani. În acest timp, ea a câştigat nu numai recunoaşterea şi popularitatea universală, dar a şi devenit producătorul către care tind şi se ghidează multe alte companii, din acest sector, din întreaga lume. Astăzi Minotti – este un brand solid, în rândurile de modele ale căruia se înscriu mobilă moale, mese, scaune şi dulapuri, mobilier pentru dormitor, covoare şi accesorii ale căror finisare se face exclusiv manual, pentru a transmite prin fiecare produs un strop de emoţiile pozitive cu care se fac aceste produse.

La realizarea colecţiilor Minotti lucrează o serie de designeri celebri, precum Antonello Masca şi Rodolfo Dordoni, ale căror creaţii sunt fără exagerare adevărate opere de artă realizate după tradiţia artei italiene în ceea ce priveşte mobila. Şi aici nu există nimic extravagant, supranatural sau neordinar. Mobila Minotti – este rezultatul formelor simple, a căror demnitate este exprimată prin confort maxim, durabilitate şi calitatea materialelor.

Produsele Minotti nu sunt făcute pentru apartamentele mici. Minotti – înseamnă volum semnificativ şi spaţiu, masivitatea fiind caracteristică pentru toate articolele, începând cu mesele şi terminând cu paturile, cu toate acestea canapelele şi sofalele fiind joase.

Dimensiunile articolelor de mobilier nu au limite standard. Creatorii nu ţin cont de dimensiunea obişnuită, oferind consumatorilor o viziune complet nouă asupra canapelelor şi fotoliilor foarte comode. Acest tip de mobilă este mai lungă decât ne-am obişnuit, mai masiv, ceea ce nu îl face însă mai puţin elegant.

Caracteristic pentru mobila Minotti este folosirea formelor cubice. Ele persistă aproape în fiecare colecţie. Dacă vorbim despre o canapea, atunci aceasta se va completa din câteva cuburi. Dacă e vorba despre un fotoliu, atunci acesta poate fi un cub imens.

Culorile folosite de Minotti sunt o caracteristică aparte, care, deşi nu diferenţiază producţia fabricii, este totuşi o carte de vizită. În serii persistă culorile gri, bej şi maro, mai rar – negrul şi verdele-închis. Ca şi efect decorativ este folosită pielea a cărei textură schimbă culoare în condiţii diferite de iluminare.

Pentru producerea mobilei Minotti sunt utilizate doar două tipuri de lemn. Acestea sunt zebrawood şi palisandru – tipuri de lemn foarte fin şi preţios, care demonstrează înalta calitate a mobilei Minotti.

Mobila Minotti – este apogeul măiestriei în lumea mobilei, care, în toate timpurile, a fost şi este nu numai la modă, dar şi din ce în ce mai apreciată şi mai căutată.

Mai multe informaţii despre mobila Minotti puteţi afla de la consultanţii salonului SHOWROOM.