Compania Minotti la expoziţia Salone del Mobile 2012 din Milano

Compania Minotti la expoziţia Salone del Mobile 2012 din Milano

Cum deja ne-a obişnuit şi anul acesta compania Minotti a participat la expoziţia de mobilă din Milano şi ţi-a expus un stand pe care fără exagerare cu greu l-aş numi un simplu «stand» expoziţional, şi asta deoarece vorbim despre un complex arhitectural cu o structură destul de complicată, iar spaţiul expoziţional cu un design interior de mare clasă a demonstrat perfect starea de spirit a noilor colecţii Minotti.

În 2012, în stilul companiei s-a putut observa predominanţa tendinţelor anilor 50-70 ai secolului trecut. Ca şi în anii precedenţi, canapele Minotti, la fel ca şi maşinile scumpe, îţi trezesc instinctul de posesie imediată, pentru capitonare fiind utilizat în special chenille dens, de culoare verde, cu un conţinut ridicat de fibre naturale.

Canapeaua Powel, realizată de arhitectul Rodolfo Dordoni este una dintre cele mai bune oferte pe care le oferă Milano. Powel – întruchipează idealul unei canapele moderne: confortabilă, rafinată şi neformală, iar seturile separate ale pernelor scaunelor induc relaxarea completă. Echilibru perfect al proporţiilor scot în relief abilitate senzaţională a croitorilor. Fiecare detaliu Powel – este un accent puternic al stilului Minotti. Baza din aluminiu, vopsit cu o vopsea lucioasă, nu poate trece neobservat. O paleta de culori rafinată şi neobişnuită (culoarea nisipului – Sand, griul-verzui – Celadon, granit – Granite şi prune – Plum) se îmbină perfect cu noua colecţie de ţesături pentru tapiţerii. Baza de aluminiu, este un detaliu care nu numai că protejează partea de jos a canapelei, dar, de asemenea, o înalţă deasupra solului, ceea ce o face să fie ridicată, aproape suspendată. Pentru a completa această compoziţie, Minotti propune ca în cameră de zi, să domine diferite tipuri de mese, scaune şi taburete.

Încă o dată, fabrica ne-a bucurat nu numai cu un tip de design ideal, dar, şi cu o gamă largă de materiale noi pentru tapiţerie de calitate. Minotti aduce din nou în modă ţesăturile de tipul «Gunny» şi «crow’s feet» cu toate acestea se menţine caracteristica unei game mari de culori nobile.